Reklama
 
Blog | Petr Flíček

V prvním turnaji EURO TROPHY získaly Češky bronz!

Mistrovství Evropy ženského sedmičkového ragby začalo pro Češky nadějně

České reprezentantky v sedmičkovém (olympijském) ragby mají za sebou první turnaj poháru Euro Trophy. Konal se v Budapešti. Zúčastnilo se jej 12 týmů z celé Evropy. V sobotu 8. 6. se hrály zápasy ve skupinách a podle získaných bodů se pak hrálo o účast ve finále a o další umístění. První den porazily Češky nejprve tým Turecka a Švýcarska. Tyto dvě utkání vyhrály Češky velmi vysokým rozdílem. Až třetí zápas s týmem Německa byl nad jejich síly. Odolávaly až do třetí minuty, ale po položení první pětky následovala série dalších. Češky na tvrdou a důslednou hru německých ragbistek nebyly schopny zareagovat ani jednou pětkou. Přesto se Češky probojovaly do boje o první příčky. A tuto šanci využily hned v prvním nedělním zápase se švédskými ragbistkami, kterým položily jednu pětku a ve velmi vypjaté koncovce nedovolily soupeřkám položit ani jednu. Tím se probojovaly do semifinále, které po velmi těsném souboji  prohrály s týmem Rumunska o jedinou pětku až v nastavené hrací době. Naše ragbistky si už pak ale třetí místo ujít nenechaly a s družstvem Finska vyhrály jednoznačně 30:0. V každém poločase položily 3 pětky. Po několikaleté pauze tak opět dosáhly na medailové umístění. Zlatou příčku obsadily německé ragbistky, které Rumunkám sice dovolily jednu pětku, ale zvítězily bezpečným rozdílem tří pětek.
České ragbistky podaly na turnaji výborný výkon a už za týden v Lisabonu (29.-30. 6.) na druhém turnaji Euro Trophy budou moci ukázat své dovednosti a bojovnost.

Více podrobností, ale taky odkaz na záznam utkání a nebo přímé přenosy najdete zde:
www.rugbyeurope.eu/competitions/2019-women-7s-trophy

Sedmičkové (olympijské) ragby se hraje 2×7 minut, takže se dá za večer zkouknout i několik utkání. Pokud jste tedy naše hráčky neviděli na živo, můžete si odehrané zápasy vychutnat ze záznamu.

Reklama